Gangen til helvette.

Du veit det ikkje er farleg, men alikavel kjenner du frykten stige i det du går inn i bygningen. Du veit kva som skal skje, men du er fortsatt usikker. Pulsen stig, hjartet bankar og du står no fanga i heisen. Det er ingen veit tilbake og du må fronte din frykt. I mitt tilfelle er det tannlegen.

Vi har alle våre frykter og fobiar. Eg for min del hatar, rett og slett hatar tannlegen. Men må man so må man. Eg er 17 år, og har nettopp lært meg å gå til tannlegen åleine. Det er i mot min vilje, men lyt prøve mitt beste. Ikkje det at dei gjer det betre for meg å skulle klare ditta åleine. Dvs tannhelsepersonellet. Kvifor må dei ha likbleike veggar på venteromma? Det er akkurat som om dei skrik: Du kjem til å lide ein forderdeleg smerte! Alt er so stille og so livlaust. Skal sei det er hyggeleg, og det gjer det ikkje lettare for meg å måtte gå den lange tomme gangen. Gangen inn til tannlegens kontor. Gangen til helvette.

Det er som om du vandrar frivillig inn til eit av romma frå Saw. Dødt. Du kjem inn. Han berre stirrar på deg. Eit kaldt og livlaust blikk. Dømmande. Du føler du får angst, men stolen stirrar like mykje fordi om. Den ser ut som ei tortur maskin, og der, der skal du sette deg frivillig. Du skal sitte musestille og gape opp, uten å kunne få sei noke på kva tannlegen skal gjere. Du kan ikkje bevege deg, då går det gale. Dei har deg akkurat der dei vil ha deg. Makteslaus.

Det aller værste med tannlegar er lydane. Det høyres ut som om dei borrar i deg med ei gigantisk sirkelsag, og du ser for deg dei verste scenarioer. Smerten skal du tåle, om akk den lyden kunne forsvinne. Du vil skrike, men får ikkje ut eit ord. Det beste er å knipe igjen auga å la det stå til, men då føler ein at ein mysta all kontroll. Ein skulle gjerne sett på. Kva er det tannlegen eigentleg driv med? Øydelegg han tenna mine no? Då han er ferdig og bårre må du kjenne etter. Tuga di er nummen, men du får ei viss aning om korleis tanna di kjennes ut. Det kjennes ut som eit gigantisk hål. Du vert redd men seier ingen ting. Kanskje fordi du har munnen stappfull med bomullspinnar og spyttoppsugarar.

Eg kunne like gjerne vore dopa, og latt det vore med det. For det einaste eg vil er at alt skal gå over so fort som mogleg. Men nei. Tida skal drøyast. Helst ein time. Du føler du vert kvelt. Får ikkje puste eller svelge som normalt. Du føler rett og slett at du skal døy. Du blinkar, og vips. So var du ferdig. Det var jo ikkje so ille som eg hadde trudd. Men eg gruar meg stadig like mykje kver gong. For kven veit? Kanskje det forferdelege skjer neste gong? Eller den gongen?

dsc04799

Har du og tannlegeskrekk?
Kva er di historie?
Har du nokre andre fobiar?

signaturen

5 ord

Silje Røstad

17.feb.2009 kl.18:11

jeg er ikke så veldig glad i være til tannlegen egentlig, men jeg har vell ikke tannlege skrekk :)

Magnuss

18.feb.2009 kl.01:03

Livet er HEEEEERLIG!:D

mzlive

18.feb.2009 kl.08:38

aww, jeg har så lyst på den svarte og hvite. Men jeg liker den rosa og svarte også :)

Magnuss

19.feb.2009 kl.17:46

sv; JAA! Vet jeg skullle vært deeer:P

10.mar.2009 kl.20:36

måkje du vere så frekk mot tannlegane :p dei vil deg bare det beste ;) helsing Mari :D

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten