Det seier meir om deg, enn om meg.

Av og til lurer eg virkelig på kva som går igjøna hovudet til folk. "Ja det er ein super idé å lage russerevy der vi drite ut alle 2. klassingane, og noken spesifikke personar". Det seier litt meir om dokke, enn om oss. Vi har stått fram, og tatt dritten for det det er verdt. Til gjengjeld får vi "vaksne" personar som trur dei er über kule, og no tar vi en spansk en folkens!

At russerevyen i dag sugde, er det inga tvil om! Det beste var Erlend og Pål sin film, men det er fordi dei har talent, og har ikkje behov for å trykke folk ned, slik at dei kan framstå som betre personar. PP-Company, eller Eirin og Katarina om du vil, har tatt alt med humor og en stor dose sjølvironi. Endå betre blir det når dykk parodierar oss som fyllesvin begge to, når sant skal seiast, ingen av oss drikk! Reasearch er eit ord som ikkje eksisterar i russens vokabular. Manglande insikt, og lite mot. Ja dokke er kjempe tøffe som står der på scena og sleng drit, men når vi faktisk spørr dokke ansikt til ansikt, so har dokke faen ikkje mot til å sei sannheita. Vaksent.

Eg blir rett og slett lei meg på dokkas vegne, som har so lite å tilføre livet dokkas med, at dokke må trakassere mennesker som i bunn og i grunn ikkje har gjort anna, enn å lage ein videoblogg med sjølvironi. Men om det er det som gjer dokke glade. Stå på!

Om dette får meg på svartelista eller ei, det gjer eg faen i. Det kjem eg lett unna. Det er ikkje tilfeldigvis nokon som har eit bling bling tau å låne meg? Du skjønna, eg skulle gjerne hengt meg, men eg har ikkje ein krakk som tåler 200 kg. Desverre. Men eg skal gje dykk beskjed når eg finn det. I mellomtida får dokke lade kamera dokkas og være klare for å filme det heile. Lenge leve sjølvironi på film! Og gratulerer. Dokke lykkast med.. Ingen verdens ting.

For dykk som ikkje skjønne bæret over kva som skjer, Sjå her! Om vi ikkje hadde hatt sjølvironi, ville aldri videoane blitt lagt ut. Kommentarane snakkar for seg sjølv og. Om det er spørsmål. Les kva andre meiner, er visst det einaste som betyr noko. Sannheita gjer iallefall ikkje det!

signaturen

21 ord

Maria

27.mar.2009 kl.00:20

kanon bra innlegg! den skal svi ein liten smule! :)

Mone

27.mar.2009 kl.00:38

Eirin, eg er enig!.. Eg har ikke sett russerevyen, men kan tenke meg.. Eg som e så stolt av dere, blir sur eg! Skal nok kommentere det til 3. dans ja, teitingar! HIhi :)

Eirin Victoria

27.mar.2009 kl.00:40

Sv: Mone du er so søt! :)

gut1

27.mar.2009 kl.00:43

Tåpelig innlegg! Russerevy handlar om ting som har skjedd på skulen siste året, og det dokke gjorde var i grunn ei stor sak på skulen ei stund. Ingen som framstilte dokke som fyllesvin!? Dei to som "var" dokke to, hinta ikkje til at dei drakk under heile sketsjen. Om dokke ikkje takla det, og må til med bloggar ut i verden for å få sympati, kunne dokke kanskje gitt faen i å lage "sjølvironi" videoar og legge dei ut på nettet då kanskje?! For russen har faktisk oppnåd noke tydeligvis, det innlegget her kom jo!High-Five!..

Eirin Victoria

27.mar.2009 kl.00:48

Sv Gut1: Det er då det er sakleg av russen å gå ut i media i lokalområdet å sei det ikkje vil bli noko innslag som var intern firda humor? Og i det heile sei at dei ikkje ville ha noko form for mobbing på revyen? Då må eg spørr. Kva var det vi EIGENTLEG gjorde? Det viser jo og at eg har oppnådd noko med å skrive nettopp dette innlegget, nettopp fordi DU hissar deg opp og MÅ kommentere? Verden er herleg! :D

Anita L. Fylling

27.mar.2009 kl.00:59

Vil få påpeike at media i lokalområdet(for å bruke fine ord) har feilsitert oss på det grovaste, og dette er noko vil kjem til å ta opp med dei.Det seier seg sjøl revyen vil vere intern då rammene rundt den er Trivselshagen, som er ein del av skulen.Resten vil vi gjerne ta med deg andre plassar enn på kommenterfeltet på bloggen din(!).

27.mar.2009 kl.09:50

Trur du noken av lærane som vart parodierte vart framstil 100% lik seg sjøl, UTEN overdrivelse? Nei, for det ville blitt en kjedelig revy. Det er jo det som er poenget, overdrive karakterane litt og ta den litt ut. Få folk til å LE. Ang det, dokke seie dokke tok det med en stor dose humor og masse sjølvironi. Desse misfornøgde innlegga viser jo absolutt ikkje det. Slutt å tru det handlar om dokke heile tida, it's showbiz.

Riverdancer #1

27.mar.2009 kl.09:53

Hahahahhahehahhohohohoho!! Takk for fantastisk innlegg, trengte virkelig å LE litt!Kva er det som er likt dokke to, i denne sketsjen?Ingen navn, isje utsendemessige likheta...Slutt å grin! 1. Dokke tar alt med ei klype sjølvironi og humor, men skriver fortsatt ein norskstil om kor jævla lei deg du er, og at du skal henge deg med et "bling bling tau"...? djiiizez - har du sopp i ræva?2. I quote "Vi drikk isje alkohol.."..deretter switcher eg til din "kollegas" blogg der det står i store bokstava "Eg har prøvd værre ting enn alkohol.." Bra du egenhendig puttar eit grantræ i 2'a...3. KOM AAAAAAAAAAAAAN! Slutt å grin! Remember, all PR er god PR, RIIIIITE?!?!?!?SMASK OG DASK, 10hi, 9hi...

lattermildBOAJJJ

27.mar.2009 kl.10:19

Truelies og Mone?DIS BE NOT A BLOGG FOR PHAT PEPZOLZ TO BE ON!U FEELIN ME MON?AAAAAAAAAAIT!CUCU, RASTAFARAIJ!

Blingvild

27.mar.2009 kl.10:52

Syns du verkeleg at dei andre parodiane va baserte på fakta? Når ein lagar ein parodi er jo poenget å ta ein idè å setje den på spissen. Dess meir oppstyr dokke laga om det, dess meir prating blir det. Så om dokke ikkje vil ha meir oppmerksomhet og sladder er det kanskje like greit å bare heve hovudet, og ta det med eit smil. Og seriøst: Dokke har vore flinke å eksponere dokke sjølv. Alle veit kven de er. Og dei som blir eksponerte blir parodierte. Akkurat sånne innlegg som det her, er grunnen til parodien i det heile tatt. F.eks å kødde med å henge seg i eit bling-bling tau fordet du har blitt parodiert på russerevyen. Veldig ugjennomtenkt. Om du fortsette sånn kan dokke risikere å bli fast innslag på russerevyane. Dokke har lagt fint til rette for sketsjen sjølv. Ingen meiner å krenke eller mobbe dokke. Så bare slapp av og ikkje stress så masse. Dokke gjer det kun verre for dokke sjølv ved å overdramatisere heile greia. Alle veit jo at ingen er sånn på ekte.

Lars A.

27.mar.2009 kl.11:18

Riverdancer #1 er mitt innlegg..Tar fult ansvar for den, og ja - eg var litt usakelig på visse punkt.Blir bare opprørt når heile revyen blir trasha fra alle kantar fordi vi sett fingeren på "hendingar" som har prega skuleåret.Håpar dokke tvinger fram et lite smil når dykk les innlegget,og at alle sider kan komme til ei einigheit, so vi får fortsetterussetida og resten av skuleåret uten "grudge".Lars

27.mar.2009 kl.11:55

Dokke prøvde å få til fleire ting på Sandane så ungdommane kunne ha meir å finne på? Guess what. Dokke planla skalkefesten, og det gjekk så overstyr at det mest sannsynleg ikkje blir skalkefest neste år. Hurra for dokke!

Eirin Victoria

27.mar.2009 kl.14:27

SV Anonym: Eg har aldri påstått parodiane av lærarane var dårlige. Dei var fantastiske! Men når det kom til røde-vors.blogg.no gjekk det helde over kanten. Og sjøl om vi ikkje likte det, betyr det ikkje at vi IKKJE har sjølvironi. Vi har ikkje påstått vi tok ditta med sjølvironi, men alt anna har vi tatt for det det er verdt.

Eirin Victoria

27.mar.2009 kl.14:29

Sv Riverdancer #1: At eg skriv en norsk stil over kor lei meg er og at eg skal henge meg med eit blingbling-tau er nettopp det dokke vil ha. SJØLVIRONI! For dei som ikkje har fått det med seg vil eg referere til ein kommentar frå Sexy shemale på PP-Copmany bloggen: Eg meinar dere burde gå og lage et fint tau. med litt bling bling på. so fester dere det i taket. ganske stramt. so står dere på en metal krakk so den ikke knekker. pga vekt. So tar dere tauet og lager ein løkke (stramt). tar den rudt halsen, og sparker vekk krakken på kvarandre. so den siste som ikke blir sparket ned, overlever, og kjem til og bli heilt sjuk i haudet seinare i livet fordi du veit det var du som gjorde det.PS! Tauet må kunne halde opptil 200 kilo :)Og foresten koffor kan ikkje andre elevar komme som ikkje går på den skulen?Og foresten kan eg filme hengingen? Kontakt meg på telefon : 41474986Kva ho andre har gjort eller ikkje, er urelevant. Når alt dette foregikk drakk ingen av oss, og den dag i dag drikk eg forstatt ikkje. SO mykje for det grantræet :)

Eirin Victoria

27.mar.2009 kl.14:40

Sv Lars A.: Revyen blir ikkje trasha frå alle kantar, men når det står i avisa at det ikkje vil bli mobbing, eller intern Firda humor på revyen begynn ein å lure (Ja Anita, eg veit dykk er grovt feilsitert osv. Som om vi ikkje har vore det før og?). Men creds til deg Lars som tørr å sei det som det er! Eg synest dokke var flinke, men når det til sist såg ut som ein einaste stor revy med drittslenging av 2. klassingane, då blei eg irritert! Ellers, bra arbeid og godt skodespel. Resten veit dokke kva eg meiner om :)

Isabell Veronica

27.mar.2009 kl.14:44

SV; Hehe, det er bra :)

Malin

27.mar.2009 kl.16:29

Eg såg russerevyen, og syns de e domt å paridoiere folk uten å gje beskje på forhånd eller noke.. lo ikkje ÈN gang i den skjetsjen, for eg syns ikkje de va morsomt i de heile når dei gjorde de på den måten som dei gjorde!!:@ fysj...

TrulsKåre

27.mar.2009 kl.18:19

Dere ville ha PR og oppmerksomhet og dere fikk det. Oppmerksomhet og PR fører til slike ting. For å sammenligne med kjendiser. Om de får et hatbrev elns kan de ikke grave seg ned fordiom. PARODIERING OG DRITTSLENGING ER EN DEL AV OPPMERKSOMHETEN. DEAL WITH IT.Klarer dere ikke å håndtere dette får dere heller ligge litt lavt en liten stund, og ikke rette all oppmerksomheten på Firda mot dere.FFS

Mathias

28.mar.2009 kl.01:00

Jeg støtter deg Eirin. Det er altfor lett for noen elever å mobbe gjennom en revy, da spesielt fordi de som blir parodiert/mobbet ikke har mulighet til å svare tilbake, og at man dessuten når ut til et stort publikum. Det er også svært dårlig gjort å prøve å trakke ned på vedkommende(i dette tilfelle deg) i etterkant, istedetfor å beklage situasjonen i og med at du tok det ille opp. En parodi skal bli gjort av en person man beundrer og ser opp til, og dersom denne personen føler seg tråkka på i denne parodien, er ikke parodien vellykket og bør dermed beklages av de som utfører sketsjen! Jeg tar med dette(uten å vite hvilken episode det snakkes om, uten å kjenne noen av partene, og uten å ha sett parodien) sterkt avstand fra Firdarussen 2009 dersom en godkjent beklagelse ikke blir lagt frem!Du har min støtte Eirin!

Nynorskordboka

30.mar.2009 kl.20:52

Berre for å ha det på det reine, så vi unngår at nokon dummar seg ut ved feil bruk av ord...: IRONI: (gjennom latin "ironia", av gresk "eironeia", tilskaping, ironi) uttrykksmåte der ein med fin spott seier noko anna enn det ein meiner (ofte det stikk motsette), men slik at den eigentlege meininga skin igjennom. "Med sin flengjande kritikk og fine ironi hudfletta han motstandarane."SJØLVIRONI: ironi som ein viser mot seg sjølv.

Silje Gustavsen

01.apr.2009 kl.22:34

So utrulig barnslig att russen gjekk so langt !Eg er heilt enig med deg eirin , vist noken skal henge seg,burde russen ta første skritt :) HIGH FIVE !

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten