Sjokoladekake på ein måndag.

Oppskrift på sjokoladekake til kjærasten din og deg på ein måndag. Den er sjølvsagt kjempe stor, så då kan de fryse ned kake til å ha på lur til seinare. Til ein sein kveld og det er kaldt ute for eksempel.

INGREDISENSAR: (ca 35 porsjonar)
6 egg
600 g sukker
550 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
3,5 dl mjølk
1 1/2 pl kokesjokolade
335 g smør

GLASUR:
450 g melis
9 ss smør
9 ss kaffe
4-5 ts vaniljesukker
4-5 ss kakao (kakaopulver)

FRAMGONGSMÅTE:
Sett omnen på over og undervarme på 200 grader. Pisk egg og sukker godt, til eggedosis, medan du måler opp dei øvrige ingrediensane. Sett smøret til smelting. Mål opp dei tørre ingrediensane. Brekk kokesjokoladeplatene i beta og ha dei i smøret og la dei smelte. Når eggedosisen er ferdig så blander du i smørblandinga, melblandinga og melken vekselsvis inn. Rør forsiktig med ein handvisp, då blir kaka luftig og fin.
Dekk ei langpanne, på ca 38x43 cm, med bakepapir eller smør den godt med smør. Hell røra i forma og steik den i ca. 30 min. på ca. 200 grader nederste rille.
Når tida er ute kan ein sjekke om kaka er ferdig med å stikke ein strikkepinne, fyrstikk el. lignende, i kaka. Er det då kakerøre på så legg til ekstra steiketid.
Når kaka er ferdig, ta ut kaka og avkjøl den.
Mens den avkjøles, så lag glasuren.

GLASUR:
Sett smøret til smelting. Bland det tørre i ein bolle. Tilsett smøret og kaffien. Reguler mengda om nødvenig. Er du veldig glad i glasur, så kan man lage 1/4 dels ekstra glasur. Del då mengda på kver ingrediens på 4 og legg til den ordinære oppskriften på glasuren. Sjekk om kaka er for varm til å ta på glasuren. Den burde være lunka, eller helst meir avkjølt enn lunka. Ha på glasuren.
Pynt gjerne med kakestrø, kokos, sølvperler el. lignende. Eller smartis forma som eit hjarte.


//Kjelde


3 ord

Silje Hesthagen

01.feb.2010 kl.22:54

Yum.

M and Dee

02.feb.2010 kl.09:27

Den så utrolig god ut! Herlig :)

Always and forever -M and Dee

Elise Amalie

02.feb.2010 kl.10:13

ååh, den såg god ut! skal absolutt få ligge i frysaren min heime :)

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten