Fastelavns-boller.

Oppskrift på boller til kjærasten din og familien hans på fastelavn. Om ein vil gje dei vekk til gode vener på valentinesdagen, fungerar det også supert. Dessutan kan ein lage ekstra mange, så har ein på lur.

INGREDIENSAR: (ca 20. stk)
200 g smør
7 dl mjølk
50 g gjær (søt fersk gjær, eller ein pøse tørrgjer)
2 dl sukker
2 ts kardemomme
ca 1 kg kveitemjøl1. egg til pensling (kan sløyfast)

FYLL:
Ein pakke kremfløyte
2-3 ss vaniljesukker

FRAMGONGSMÅTE:
Smelt smøret, tilsett melka og varm blandinga til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i blandinga. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn kveitemjølet til ein glatt, ikkje for fast deig. Gje kjærasten din ein suss medan dykk ler fordi de er tilgrisa med mjøl(Valgfritt). Dekk til bollen og la den stå til heving på ein lun stad til den har heva til dobbel størrelse (40/50 min). Ha deigen på eit bord dekka av litt mel. Kna deigen og del den opp i ca 20 emner og form desse til glatte runde bollar. Bruk så lite mjøl som mogleg. La bollane etterheve i 30 min.
Pensle bollane med sammenpiska egg, og steik dei på 225 gr. i 12-15 minutter.

Hell kremfløyta i ein bolle og tilsett vaniljesukkeret. Varier menga avhengig av kor søt du vil ha kremen. Pisk den saman anten med stavmiksar eller for hand.

Del bollane i to (etter at dei er blitt kalde, slik at kremen ikkje smeltar) og ha på så mykje krem du vil i midten. Strø melis på toppen, og server. Syltetøy kan takast på ved eige behov.

//Privat

2 ord

Amalie!

16.feb.2010 kl.09:16

dei var KJEMPEGODE:)

Du er flink bakar <3

Eirin Victoria

16.feb.2010 kl.09:35

Amalie!: Takk, men kvifor les du bloggar når du skal jobbe med særemne?! :)

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten