Fastelavns-boller.

Oppskrift p boller til kjrasten din og familien hans p fastelavn. Om ein vil gje dei vekk til gode vener p valentinesdagen, fungerar det ogs supert. Dessutan kan ein lage ekstra mange, s har ein p lur.

INGREDIENSAR: (ca 20. stk)
200 g smr
7 dl mjlk
50 g gjr (st fersk gjr, eller ein pse trrgjer)
2 dl sukker
2 ts kardemomme
ca 1 kg kveitemjl1. egg til pensling (kan slyfast)

FYLL:
Ein pakke kremflyte
2-3 ss vaniljesukker

FRAMGONGSMTE:
Smelt smret, tilsett melka og varm blandinga til ca. 37 gr. Rr gjren ut i blandinga. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid innkveitemjlet til ein glatt, ikkje for fast deig. Gje kjrasten din ein suss medan dykk ler fordi de er tilgrisa med mjl(Valgfritt). Dekk til bollen og la den st til heving p ein lun stad til den har heva til dobbel strrelse (40/50 min). Ha deigen p eit bord dekka av litt mel. Kna deigen og del den opp i ca 20 emner og form desse til glatte runde bollar. Bruk s lite mjl som mogleg. La bollane etterheve i 30 min.
Pensle bollane med sammenpiska egg, og steik dei p 225 gr. i 12-15 minutter.

Hell kremflyta i ein bolle og tilsett vaniljesukkeret. Varier menga avhengig av kor st du vil ha kremen. Pisk den saman anten med stavmiksar eller for hand.

Del bollane i to (etter at dei er blitt kalde, slik at kremen ikkje smeltar) og ha p s mykje krem du vil i midten. Str melis p toppen, og server. Syltety kan takast p ved eige behov.





//Privat

2 ord

Amalie!

16.feb.2010 kl.09:16

dei var KJEMPEGODE:)

Du er flink bakar <3

Eirin Victoria

16.feb.2010 kl.09:35

Amalie!: Takk, men kvifor les du bloggar nr du skal jobbe med sremne?! :)

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten