One day in Paris.

Obs! Tekst-bombe:

Etter nesten ei heil veke i Rouen, var det på tide å vende nasa si mot Paris, slik at det skulle bli lettare å komme seg til flyplassen siste dagen. Det var sjølvsagt regn og kaldt i Paris, og taxi-sjåførane var alle like trøtte som vi. Eg har iallefall lært at ein bør vurdere sjåførane to gongar når dei legg seg til å såve kver gong trafikken står stille. Ikkje berre brukar dei lang tid, men dei køyrer store omvegar, og forstår ikkje når ein faktisk vil av. Dessutan begynn dei berre å køyre sjølv om dei ikkje får GPS'en til å fungere. O'lykke at vi faktisk kom fram til hostellet.

Hostellet vi såv på låg midt i Montmartre, og metroen skulle være relativ enkel å bruke. Trudde vi. Vi skulle igrunn berre gjere eit enkelt bytte frå metro 12, til 2 og så til 6 for å komme til Eifeltårnet. Det einaste er at når man er under bakken er det umogleg å oppretthalde retningssansen, og om ein då set seg på metro 2 som køyrer til ein endestasjon, skal ein ikkje gjere som meg og springe inn på nærmaste metro å håpe på at ein kjem tilbake der ein kom i frå. Desse metroane har ein tendens til å skulle parkere, og når ein ikkje kan fransk, forstår ein ikkje slik informasjon, og blir derfor med endå lengre inn i tunellane der alle metroar står heilt åleine. Parkert. Etter mykje nervøs latter, sjekking av x-antall låste dører kom det heldigvis ein franskmann som beordra oss til å sitte ned, og så køyrde han oss tilbake til stasjonen. Litt eventyr må man vel ha?

Vi fann tilslutt riktig metro og kom oss til Eifeltårnet, men så vande vi var med sol, hadde vi lagt jakkene igjen, og på tida vi var under jorda, var regnet nådd bakken på overflata. Våte sprang vi bort for å sjå på monumentet som alle snakkar så varmt om. Alt eg såg var ein svær svær stålmasse med x-antall selgerar under som skulle selje deg miniversjonar av tårnet. Eller gje dei vekk gratis mot at dei fekk ta deg på puppane. Merd!

Desse befann seg sjølvsagt overalt rundt Eifeltårnet óg etter at dei var jagd vekk av politiet. Desse fann sjølvsagt fram til ho her og meg, og snart flokka dei rundt oss som duer. Ei due er morro, to óg, men når dei plutselig er i fleritall, nærmare ti-tjue, så blir det litt overvelmande. Heldigvis kom Bary, afrikanaren som pleidde å bu i Norge, til unnsetning og ba alle stikke av, og slutte å være så respektlause. Aww.

Den neste historia for kva som skjedde den eine dagen i Paris er rett og slett ei god historie, men visse ting egnar seg ikkje for offentligheten. Og nei, dei er ikkje så gale som det høyres ut. Så i staden for å fortelle den kan eg fortelle at vi klarte å myste kverandre på metroen og begge to blei sjekka opp av menn som lurte på om vi var gifte. Alt kan visst skje i Paris. "Nei eg snakkar ikkje fransk, jada eg er gift, eg snakkar fortsatt ikkje fransk, nei du kan ikkje få nummeret mitt" Stikk.

Når vi endelig kom til hostellet tenkte eg at eg skulle få ei god natts søvn ettersom vi måtte stå opp klokka åtte om morgonen, men der tok eg feil. Australieren som delte rom med oss hadde stjelt puta mi, og han låg å snorka. Dessutan har dei ikkje dyne der. Skrekk og gru.

Med det kan eg avslutte med at nei, Paris er fortsatt ikkje like fantastisk som alle skal ha det, og i skrivande stund samtykker Carrie Bradshaw i den siste episoden av Sex og Singelliv. Paris er sikkert kjempe fantastisk om ein er rik, det er sommar, og ein er med personen man elskar og han er den einaste som betyr noke. På den måten legg man ikkje merke til alt rundt, og ja, då vil det bli fantastisk.//Privat

4 ord

Ana Around the World

06.mar.2010 kl.09:30

Så kule bilder :)

Amalie!

06.mar.2010 kl.13:25

likte bileta !

=)

Eirin Victoria

06.mar.2010 kl.13:55

Amalie!: Har endå fleire, faktisk 1290 ca, men tenkte eg berre skulle poste nokre i svartkvitt.. Skal poste nokre av en karusell og Eifeltårnet og! Og sjølvsagt sukkerspinn bilete! :D

Kathleen

08.mar.2010 kl.13:44

At taxisjåførene kjører lange omveier skyldes jo at de skjønner at dere er turister og ikke kjenner byen og derfor lette å lure for litt ekstra spenn på takstameteret. Og de bare later som at de ikke skjønner at man ikke skjønner at man skal av for at takatmeteret skal gå litt til. Det lærte jeg i København, fy faen som taxisjåførern hussla oss.

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten