Skotland, dag for dag.

Sidan eg hadde vore på tur så lenge, og han hadde hatt ferie utan å gjere noke, måtte vi på ein tur. Spontant bestillte vi flybillettar til Edinburgh, og slik endte det(sjå nedanfor). Grunna dårleg væir fekk vi ikkje sett alt vi ville, så vi må nok tilbake ein annan gong. Å'så synd.

Dag éin:Vi måtte mellomlande i Amsterdam, og eg fekk nyte ein frappuccino, og verdens finaste hals.

Bilete tatt på fly nr to. Også tatt rett før den stakkars mannen vedsida av meg sølte ut raudvinen sin på beina mine. Eg fekk dårlig samvittighet, for han såg så innmari lei seg ut, til barsking å vere iallefall. Søt var han med innskrukka tattooveringar på armen. Etter at eg fekk komme fram til flyvertinna og vaska meg, småprata vi litt, og så smilte han igjen.


Vi bestemte oss for å gå rundt i "nabolaget" etter å ha brukt ca ein time på å finne hotellet (det skulle ta fem min, men vi gløymde kart). Edinburgh var sjølvsagt nydelig.

Det var han óg.

Vi hadde utsikt over slotten frå overalt vi gjekk (omtrent).

Ein finn og fine bakgater på veg til kinoen (som var stengt).

Vi fant ein kinaresturant som hadde fantastisk mat. Hit gjekk vi fleire gongar, og her skal vi gå kvar gong vi er i Edinburgh.

Dag to:Vi hadde super væir, og leika ekte turistar.

Ho hadde knall hår, og kule sko!

Byen var stor, og eg veit fortsatt ikkje kvar alt ligg. Må tilbake.

Pust i bakken på Dragoon museet på slottet.


Grunnlova låg beskytta i ein og annan festsal.

Turist eller innfødt?

Dei konglige må ha hatt ein del dyr? Eigen gravplass for hundane.

Kva kan eg sei? Eg likar hjortehovud.

Det nærmaste vi kom natur på turen.Vi fann ei bakgate med fint lys. Der kyssa vi, og plutselig kom der masse turistar.


// Kjelde - Kjempefin butikk på Grassmarket. På veg til Odeon kinoen.

Det var lyst ute før vi gjekk på kino og drakk kvar vår Ben & Jerry's milkshake og såg Inception (Må sjåast).

Og mørkt når vi kom ut. Tårnet er forresten ikkje ei kyrkje. Det er faktisk ein resturant/ eit turistinfo kontor.

Enden av gata der vi budde. Her møtte eg og tilfeldig to søte jenter frå Tyskland, som eg tilfeldigvis delte rom med i London då eg var der ca ei veke før Skotland. Tilfeldigheiter also.


Vi gjekk på ein skikkelig strigla resturant, og snakka om all slags rare ting. På slutten fann vi ut at dei to personane på nabobordet var norske, og dei berre himla med augene. So gløymde vi det, og eg drakk ein kjempegod muserande italiensk rosévin, og han ein god whisky som eksploderte i munnen, og so i hovudet som han sa.

Vi hadde eigen veranda, og kunne sjå rett ned på puben og resepsjonen. Bråk om natta då men. Heldigvis for oss hadde vi eit fint rom med badekar (på badet sjølvsagt, og eg gløymte å ta bilde)

Dag tre:Skotland gjekk frå å vere sommaridyll, til grå haust på ei natt. Vi bestemte oss derfor for å bruke dagen på butikkar, sjølv om det "kun" vart kostyme butikkar, og ein butikk eg kjøpte eit kaleidoskop og eit pinhole kamera. Denne butikken høyrde også til eit "fotografi museeum" som vi fann dagen før. So då gjekk vi dit.


På toppen av museet var det sikkert femter foskjellige kikkertar og linser ein kunne sjå Edinburgh i. Ikkje det at ein kunne sjå so långt då men.

Pinhole - Edinburgh oppned.


Det var forskjellige utstillingar både med lys, illustrasjonar og varmekamerar.

Liksom gigantisk kaleidoskop.

Godteriet er faktisk berre eit bilete laga av lys, laser og farge!


Vi gjekk inn i ein boks med tusenvis av stjerner. Der kyssa vi óg. Knis.

Vi gjekk og inn i innsida av eit pinhole-kamera. Man er på ekte oppned. Der var og utstilling av bilete ein mann hadde tatt med ein Cola-boks. Utruleg!


Gamle familie-portrett. Desse kom faktisk med advarsel! Og der var ca sju til. Ekkle.

Vi prøvde å finne vegen ut av eit glashus, men der var tusen ungar som sprang på oss. Heile tida. Heilt sant.

Ein kan bli svimmel av mindre. Og ein kan føle seg full. Det gjorde eg.

Sjølv om eg følte meg full, kjøpte han ein tolv år gammal skotsk whisky (pluss tre flasker til. hihi.) So skreiv vi kort på senga, og sendte til Noreg. Eg skreiv og i notatboka, før eg byrja å bygge kameraet mitt.

Etter at vi hadde hatt ei pustepause på hotellrommet, fann vi ut at vi skulle ut for å finne noko å ete, men kresne som vi var, leita vi gjennom heile Edinburgh (ein liten del) for å berre finne pubbar som kun serverte haggis og pølse. Våte blei vi iallefall, og vi enda opp på samme kinaresturanten vi var på tideligare.

Etter ein hjarteleg velkomst frå den gamle kinadama, som smilte frå øyre til øyre då vi kom tilbake, åt vi kjempegod mat og so drakk han øl. Knis.

Og "whisky on the rocks".

Eg fann kinesaren i meg og prøvde "origami". Eg skal lære det skikkelig also.

Dei hadde ein hjartevegg, og eg ville så inderlig skrive noko fint, men dei snakka dårleg engelsk, og eg lite kinesisk. Så vi takka for oss, og gjekk.

Vi fann ut at det var tideleg å legge seg, og for dumt å vere i Skotland utan å gå på bar. Dei hadde eplecider som smaka nesten like godt som epleølet i Brüssel, men berre nesten. Vi lo, drakk og leika nødt eller sannhet. Heilt sant.

Vi gjekk opp på rommet igjen, og midt på natta var det endå masse folk ute. Til tross for regnet.

Dag fire:


Det byrja å bli fint væir, sjølvsagt den dagen vi skulle heim.

Men han var nøgd fordiom.Det skal jo vere så himla masse fint å sjå i Edinburgh, men umogeleg å ta skikkelige bilete når ein sit på ein teit buss på veg til flyplassen. Men vi måtte heim. Uheldigvis.

Flinke som vi var gløymde vi at det er ein tidsforskjell mellom Skotland og Nederland på ein time. Vi trudde vi hadde god tid, og gjekk timesvis i butikkar og brukte long tid å ete. Då vi kom til gaten er det heilt tomt, og ein mann spurte sint; Kvifor er de så seine? (på engelsk sjølvsagt) Eg ville svare spydig at dei ikkje opna boardingen før om tjue minutt. So kom vi på det, og måtte springe til flyet. Der stod det ein mann og lurte på om vi skulle til Paris. "Paris?! Vi skal til Bergen?" So lo han godt, og sa vi var heldige som rakk flyet. Tre minutter til, og vi hadde måtta bli igjen i Amsterdam. So det var deilig å sjå norskt land, og kunne tenke; Vi rakk flyet. No har vi berre fire timar med bilkøyring før vi er heime.

// Det skal komme bilete frå sjølve interrailen óg. Eg lovar! Det er berre litt vanskelig å plukke ut dei beste bileta blandt 1300 bilete. Kos dykk med Edinburgh i mellomtida.

6 ord

Amalie

29.jul.2010 kl.12:20

takk for fint samandrag!<3

de er fine=)

Vebjqrn

30.jul.2010 kl.23:11

Ååå, så deilig! Kva skal du i Australia då? Kun slack eller noko form for studie? Thanks, Forsvaret blir spennande!

Maja

31.jul.2010 kl.22:51

aw, så fint! jeg vil dit!

/ jeg tror jeg skal legge dem ut, ja. får se :)

Vebjqrn

01.aug.2010 kl.16:55

Du skulle jo ikkje trenge noko unnskyldning for det, men høyrest spennande ut med litt skule òg ;)

Vebjqrn

01.aug.2010 kl.18:38

Høyrest ut som ein vinn-vinn-situasjon ja ;)

eirin

03.aug.2010 kl.23:47

åh masse fine edinburgh-bilder. så ut som en koselig tur!

og hmm, hva er det med kjærester og whisky? jeg skjønner ikke^^

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten