Dyrepark, Amsterdam.

For å få eit lite avbrekk av dei prostituerte, og den tunge lukta, var det greit å besøke dyreparken i Amsterdam. Det var helde ikkje berre ein dyrepark, men og eit geologisk museeum, eit akvarium og ein botanisk hage. Hurra!


Inngongspartiet lova bra!


Eg for min del skjønnar ikkje kvifor dei ikkje berre stikk av. Dei gjekk faktisk fritt.


Det samme med alle fuglane! Men eg trur nok dei hadde det bra der.

Ditta er faktisk ei gigantskilpadde, men det synest ikkje så godt!

Det begynte å regne, så vi hasta oss inn til amfibie og krypdyra:Igjen ei stor skilpadde, og normal-størelse skilpadder vedsida.

Ei krokodille som faktisk var over to meter. Heilt sant!

Då vi gjekk ut igjen regna det fortsatt, og dei fleste dyra gøymde seg:

Det gjaldt zebraane óg. Uheldigvis, for dei er så fine.

Som de ser var det utruleg lite folk i dyreparken, og det kan ha noke med væiret å gjere.
Vakkert!Eg blei innmari irritert over at vinduet var så skittent at man omtrent ikkje fekk tatt bilde, men eg blei meir irritert over at dei ikkje får gå fritt!


Så gjekk vi der ifrå og fann ei dør, utan å vete om det faktisk var lov å gå inn eller ei.
Det viste seg at en tydlegvis hadde lov, og det var faktisk ein tillaga jungel, der dyr gjekk fritt. Men eg mistenke at dei fleste hadde gøymt seg. Heile tida.

Om ein gjekk vidare derimot, fekk ein sjå nokre, og gjekk ein enda lengre inn, kom ein til ein jungel kun med sommarfuglar!Men dei er og innestengde. Heldigvis var det lagt rundt mat, med tanke på at dei ikkje får "naturleg" næring.
Gjekk ein vidare her, kom ein til eit akvarium. Hurra!Selen fulgte etter armbevegelsane til guten, og dei leika ein heil evighet!


Det ser kanskje ut som om guten kyssa selen, men han spytta faktisk på glaset, og det endte i at faren hans kom springane bort og kjefta og smellte og slo han på munnen! Sjokkert! Men samtidig, kven spytta på vindu?


Denne påfuglen hadde sneke seg inn på ein kafé, og vi såg den då vi satt og åt verdens mektigaste is. Den bestod av sjokoladeis med belgisk sjokolade trekk, brownies beta inni, sveitsisk sjokolade og kvite sjokoladebeta. Ein halv is var nok!
Dei er nok nyskjerrige. Han stod på andre sida av parken, og berre kom bort. Så prøvde han å ete kameraet mitt.
Pingvinar er søte som vanlege, men det er ingen som har forstått det som akvariumet i Bergen har forstått: Det er moro å sjå dei under vatn og!Der var ein til som gjekk heilt åleine i ein annan del av parken som ikkje såg like skabbete ut, men han gjekk før eg rakk å ta fram kameraet. Uheldigvis, for dei er ganske fine.

Giraffe-suss!


Her inn var det lysane auge overalt, dovendyr og piraja'ar. Uheldigvis var det for mørkt til å ta bilete, og eg følte ikkje det var riktig ovanfor dyra å bruke blitz.

Geologisk museeum. Vi var der heilt åleine kjempelenge, og så nærma klokka seg at dyreparken eigentlig skulle stenge, men det viste seg at dei holdt ope heilt til solnedgong. Om dei ville.
Blekksprutar er virkelig kule!

Då vi kom ut igjen, viset det seg at det skulle vere konsert på dinna pavlijongen. Gud ho sang vakkert!

Desse gjekk lause heile veien, og eg kunne klappe dei om eg ville, men eg visste ikkje om dei beit eller ikkje.

Dumme dumme gjerde. Slepp dyra laus.

Vi gjekk rundt heile parken før vi fann akvariumet. Då vi endeleg fann det, viste det seg at vi hadde gått på baksida og rundt, og aldri foran inngongen. Irriterande, men det var verdt det då vi kom inn.

Bygget var kjempe stort, og dei hadde fleire forskjellige avdelingar!
Så himla fint!

Vi gjekk vidare oppover, og fann ein sal der dei stillte ut europeiske dyr, og viste på kart kvar dei høyrde til.

Det er nesten litt trist å sjå dei utstoppe, med tanke på at tigerane er utrydningstrua. Dessuten ser ein at tigaren ikkje trivdast før han/ho døde, med tanke på at farger er så innmari svak.Eg kunne gått her i evigheter! Tenk å ha noke slikt på soverommet som sengegavl!


Forskjellige slangar trur er. I tillegg hadde dei stoppa ut ugler, fiskar og beltedyr.

Det ser faktisk ut som om dei har auge.

I det siste akvariet var det haiar.

Så gjekk vi ut i regnet og fann oss ein stad å ete, og då vi var ferdig hadde regnet stoppa, so vi gjekk på tvers av heile Amsterdam langs tram-linja og fann til slutt dei to andre.

- Neste stad som står for tur no er Rouen!

Ét ord

Anette

24.aug.2010 kl.16:55

åh, eg blir seriøst fysisk dårlig av utstoppa dyr, det e bare så jævla groteskt :(

Men veldig kjekt å lese om eventyrene dine, Eirin!

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten