Stavanger.

Denne helga hadde eg endelig tid til å reise til Stavanger, for å besøke ei av mine beste venninner. Vi møttast fyrste gongen på skulen på Gran Canaria, og har vore venninner sidan det. Det beste er at vi ikkje har vakse ifrå kvarandre, men faktisk er innmari like, til tross for at vi bur fleirfaldige mil frå kvarandre. Great minds think alike?

Uansett, så måtte eg ha noke å gjere på, for han reiste til München på firmatur, og eg ville nødig sitte igjen på lille Sandane uten noke å gjere. Så då gjorde eg ditta i helga:


Fyrste bevis på at Anette og eg tenker likt. Litt synd det ikkje var hallooween lengre, eller så hadde vi gått med desse heile helga. Mi er kjøpt på ein kostymebutikk i Skotland før i år.


Det var sjølvsagt obligatorisk med ein liten tur, iallefall når ho har ein hund ved namn Bamse. Då gjer det helde ingenting at ho bur rett ved eit kjempesøtt lite vatn, som er full av ender.

Hei, Anette!

Eg hadde fyrst tatt på meg tøysko, men fekk streng beskjed om at det var på tide med sikkelege vintersko, så det blei boots på heile gjengen. Likegreit for det var ganske gjørmete rundtom.

Nede ved vatnet er der og ei brygge, og den har eg så innmari mange fine minner frå. Som frå sommaren Mari, Anette og eg låg på teppe og drakk champagne og lo godt, eller som då heile venninnegjengen frå Spania var samla for å feire nyttår, og vi låg der i ei klynge på kvelden for å halde varmen meda vi såg på alle stjernene og lurte på korleis vi hadde komt hit. Fint tykjer eg.


Dei omtala endene, som etter at dei skvatt lata som om dei berre skulle strekkje seg og at dei ikkje hadde kvøppe i det heile. Ein etter ein.

Det var innmari fint væir, så vi var ikkje dei einaste på tur. Vel og merke er det mammaen min og mammaen til Anette.

Så gjekk vi på kafe på M44, som er senteret på Bryne. Anette var fin med Beatles t-skjorte og leopard gensar.

Det blei god varm sjokolade med krem og ein bagel. Kun ein fordi dei var tomme. Den fekk Anette nyte ifred, sett vekk i frå at eg dreiv å fotograferte.

Då vi kom tilbake i huset igjen, hadde Anette og mora planlagt ein kanarisk aften, og på menyen stod spansk tortilla(omelett), kanariske poteter, rojo saus, fylde oliven, alioli og kvitløksmarinerte reker!

Eg var i full gong med å tilberede den spanse omeletten som består av løk, poteter og egg. Så kan ein ha bacon eller chorizo pøle om ein ynskjer det.

Vi valde å ha i chorizo pølse, som er ei ganske salt pølse. Ein finn den faktisk på Rema 1000, noke som er kjempefint, for å kan eg ta Gran Canaria med meg heim!

Då vi tilberede maten delte vi ei flaske kjempegod cava, og sant skal seiast, så fort maten blei servert gløymde eg å ta bilete av det heile! For å himmel så godt! Eg kan godt legge ut oppskrift om de vil ha? Det er igrunn kanarisk tapas det heile.

// privat- På søndagen var det ein stille dag, før huset blei fyllt med folk, fordi vi skulle ha kalkun middag. Kort oppsummert kan vi sei det var ei finfin helg med masse deilig mat!

No er eg tilbake i Bergen, og prøver å skrive dette innlegget samtidig som kattungen hoppa opp på tastaturet fordi ho skal prøve å fange fingrane mine. Borte bra, men heime best!

- Kva gjorde du i helga?


This weekend I visited a friend from 7th grade, that I met during the time I lived in Spain. We did all fun things from walking beside some ducks to drink cocoa. Also we made some tapas from the Canary Island. Also something about how difficult it is to write on the computer when my kitten wants to play.

5 ord

therese kristina

08.nov.2010 kl.13:31

LEGG UT OPPSKRIFT :D

Anette

08.nov.2010 kl.13:44

fint tykkjer eg med!

Lisa

08.nov.2010 kl.15:12

va kjekt å se det igjen Eirin, hørest ut som du koste deg på Jæren i helga :)

commepolly

09.nov.2010 kl.18:55

Thanks so much for the english summary! :)

Maren

26.des.2010 kl.18:31

nææ så kosliG! DETTE visste jeg ikke om! forventer at neste besøk er hos meg, selv om det langt i fra er like idyllisk:D hahah

Vi må uansett sees snart! Jeg fikk forresten GC-billett med familien til påsken! gleder meg! Har ikke vært der med de siden vi bodde der, 6 år siden? SAVNER DEG <3

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten