Australia?

- Kvifor Australia?
Kvifor ikkje? Greit at det er på andre sida av jordkloda, men om eg frst skal reise vekk og vere vekke, spela det ingen rolle for meg om det hadde vore på Hardangervidda, eller om det hadde vore Thailand. Australia er kun fordi eg ville prøve noko heilt nytt, heilt åleine. Hadde eg valgt ein folkehøgskule hadde garantert ein eller to andre eg kjende gått der.

- Kor lenge?
Eg forlet røynda 8. februar, og er tilbake 31. mai, med mindre eg ombestem meg og tar meg ei veke i Bangkok på slutten.

- Kva skal du gjere der?
Eg skal byrje på ei bachlor-grad i Internasjonal Marknadføring, og dette gjer eg via Gateway College. Ellers skal eg surfe, dykke, hoppe i fallskjerm, sakne Noreg, le og nyte livet.

Tumblr_leby5pa97g1qdc8cjo1_500_large

- Kvifor internasjonal marknadsføring?
Eg hadde to år med marknadsføring på vidaregåande, og synest det er interessant. Så difor prøver eg ut eit halvt år for å sjå om dette er noko eg virkelig vil satse på. Men og fordi eg ikkje ville studere Sportsleiing, for det er ikkje heilt meg.

- Kven tilbyr studiet?
Det er Gateway College som tilbyr studiet, via Høgskulen i Telemark. Desse har igjen studielokal på The University of Sydney.

- Korleis skal du bu der nede?
I starten ville eg finne ei leilighet, men det var så og sei umogleg, nettopp fordi eg ikkje visste kva eg skulle sjå etter, og i det heile kvar leiligheta skulle ligge i forhold til skulen. Gateway stillde då opp med studentboligar, så eg tok eit enkelt val om å bu der, rett og slett fordi eg skulle ha ein mindre ting å tenke på. Korleis det blir får eg sjå når eg kjem ned. Hittil veit eg at eg skal dele rom med ei jente, vi har fellesbad med andre rom, og vi har etasje-seng på såverommet. Det er alt eg veit.

- Kvar skal du bu i Australia?
Eg skal til Sydney sjølvsagt! Og nei, det er ikkje Sydney som er hovedstaden.

Jojie,certeza,jojiec,redbubble,com,www,asimplecreation,com,photography-b715d9bfee6ffb7a1dbf902dda1dcccd_h_large

- Kor mykje baggasje skal du ha med deg?
Eg har rett og slett ikkje peiling, men eg har iallefall tretti kilo-grense på flyet,

- Kva vil det koste?
Sjølve studiet er privatskule, så det kostar ca 36 000 kroner. Utenom det må eg sjølv betale for kost og losji, i tillegg til masse andre utgifter som flybillettar, visum, forsikring, bøker osv. Eg har faktisk ikkje kontroll på kor mykje dette kostar meg.

- Korleis har du råd til dette?
Eg har jobba og jobba i tilnærma eit halvt år. Det har vore nokre harde månendar utan særleg sosialomkrets, mykje tårer og lange klemmar frå han. Alt utanom kost og losji skal/skulle betalast på førehand, og for meg var det ganske vanskelig å samle saman typ 15 000 i månanden. Spesielt rundt juletider, for eg ville så inderlig gje alle noko skikkelig fint til jul!

- Får du besøk mada du er der?
Eg veit vi har ei veke ferie, men med tanke på at det lett kostar tjue tusen berre i reise per person, lar eg ikkje nokon bruke så himla masse pengar på å besøke meg. Eg ser dei tross alt igjen etter hundreogsju dagar.

Tumblr_l89nxwiguz1qatqwno1_500_large

- Er det verdt det?
Med tanke på kor mange tårer og pengar som har gått med til dette, håper eg virkelig dette blir ei oppleving for livet. Eg orka ikkje at eit heilt år skal vere forgjeves, så uansett kor mykje eg kjem til å sakne han her og Noreg, skal eg gjere det beste ut av det. Eg skal i det minste bestå eksamen! Minimums krav.

- Vil du anbefale dette?
Kanskje? Eg skal prøve å halde dykk oppdaterte!

- Kva skal du gjere når du kjem tilbake til Noreg?
Hittil har eg ikkje bestemt meg for kva eg vil studere til hausten, men eg skal iallefall flytte til Bergen.


Q/A about me moveing to Australia.

8 ord

Mathias

10.jan.2011 kl.14:41

Du kommer til å elske det! Men pass på, det er 23kg grense på bagasjen innad i landet. Er akkurat nå i Sydney og det er en fantastisk by, skulle bare ønske jeg hadde noe å gjøre her. Er dessverre dratt nordover når du kommer, men du klarer deg nok skal du se! =)

Lykke til!

Helena Westergren

10.jan.2011 kl.15:16

sv: hihi, skal huske det :D

Maria Ottersen

10.jan.2011 kl.16:13

kjempe fin Blogg:)

SV; takk;D

Trine-Lise

10.jan.2011 kl.16:37

Oj, spennende da!:)

// Jeg vet! Jeg elsker dem. Det er heller ikke for "pynta" til å bruke til hverdags!

Anne-Marte

10.jan.2011 kl.17:07

Du kjem til å få det kjempefint!:) misunnelig på deg som tør, eg skulle gjerne ha funne på noke sånt no, men enda opp her i lisje bergen 4 tima heime ifrå:P! Blei spesielt gla for den siste delen:) At du kjem til bergen til hausten, eg trur eg blir her då og :)! Håpa du held oss opdatert ja, vi vil jo høyre korleis du har det. Lese no her på bloggen din for å følle med eg, sjøl om eg ikkje svara på noken av innlegga då:P. Du kjem til å oppleve so masse kjekt at du berre kan glede deg:)!

LineLive-About Fashion and Style

10.jan.2011 kl.19:49

Jeg reiser også til Australia. Reiser om 10 dager, men jeg skal studere i Perth. Synd at vi ikke skal samme sted, det kunne jo vært morsomt. Håper du får det flott i Sydney.

Katarina

10.jan.2011 kl.21:06

Eg savna deg! Vi må snakkast før du drar. Eg ringe deg snart, vennen. Skulle ynskje det kom billig-billettar, så hadde eg komt ned ei veke! :)

Lone Bru Kjær

10.jan.2011 kl.23:55

tnx, de er utrolig behagelige å gå i å :) Mange venner som har studert i Australia og det er jo kun positive ting å høre! Blir sikkert kjempegøy!

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten