Hello Sydney.

Heisann hoppsann! Eg er endeleg framme i Sydney, dvs det er nokre dagar sidan, men eg har rett og slett vore så jetlag at eg ikkje har orka eller hatt energi til overs for å sitte på data anna ein å Skype til Noreg tideleg om morgonane då eg har stått opp halv seks(!). Men no er eg klar og full av energi? Kanskje ikkje! hittill har eg gått i gjennomsnitt fem/seks timar om dagen i dårlege sko, og attpåtill brista eg eit ribbebein rett før eg for frå Noreg. Hurra!

Eg kan sjølvsagt skrive eit timeslangt innlegg om sjølve reisa til Sydney, men eg tar det kort. Biltur med han finaste heile natta til Gardermoen, for så og ikkje få puste resten av dagen fordi eg måtte gå åleine, utan han, utan noken, gjennom ein sikkerheitskontroll, og då var det ikkje nokon veg tilbake. Rart men sant.

Flyturen tok ni timar til Bangkok frå Gardermoen, og vi hadde morgon der då det var kveld i Noreg. Flyturen til Sydney frå Bangkok tok ti timar, men eg hugsar ingenting fordi eg slokna og fekk endeleg såve. Om eg ikkje såv kosa eg meg med min personlege tv som alle fekk. På denne tven var det sikkert femti filmar og tjue seriar å velje mellom, for ikkje å snakke om Super Mario spel.

No skal dykk helde få la vere å lese så mykje, men helde sjå litt av Sydney. Sant skal seiast har eg ikkje orka å tatt så masse bileter helder endå.


Gateway College hadde så fint arrangert rebus, og vi skulle møtast i trappa ved operahuset, men eg måtte sjølvsagt leike litt turist fyrst.

For meg som er frå Sandane der den høgste bygningen er rådhuset er eg mildt sagt imponert.

Hei, Lucia!

Marte er ein stk kul "turist".

På fyrste post i rebusen skulle vi inn i den botaniske hagen for å finne eit tropikalt senter.

I mellomtida gjekk eg bak Marte og misunna tattooveringa hennar av ein blekksprut med øyrer.

I Sydney høyrer ein forresten fuglekvitter overalt, men det er sjeldent ein faktisk ser fuglar, med mindre du ser skikkelig godt etter. Her sitt det faktisk to stk! Ellers kan ein gå i Victoria Park der det er flust med papegøyer som ler av deg.

Om det ikkje er fuglar ein ser, så har ein i det minste flaggermus. I den botaniske hagen var det kanskje hundrevis av flaggermus som berre hang å såv. Men utanfor rommet der eg bur, bur det ei som er like stor som ein måse, og den skrik heile natta.

Post ein funne, og neste gjekk ut på å finne ut kva artist som skulle ha konsert ein viss dato.

Kun fordi dei har så himla fine tre i den botaniske hagen. No for tida har dei og utandørs kino her, men eg er for redd for edderkoppar.

På veg til billett kontoret spotta gruppa sjølvsagt ein Starbucks, og der møtte vi fleire lag frå samme rebusen som hadde samme idé som oss.

Sidan tok oppgåvene oss gjennom sentrum og bort til Chinatown. Her finn ein alt frå kjempe gode resturantar til finfine butikkar med all slags finurlige saker. Som f.eks SWS Spring til venstre som er rosa.

Der sel dei for eksempel desse fine sakene, pluss alt anna ein kan tenkje seg! de skal få sjå bileter innanfrå ein annan dag!

Så kom vi til siste post som var The Australian Hotel, der alle Gateway studentane (heile hundreogtretti) skulle få servert pizza av karar.

Ein stk nøgd Celina i forgrunnen og Blenda i bakgrunnen!

På resturanten fekk vi servert pizza med kenguru-kjøt, som smakar veldig mørt og typ søtt hjorte-kjøt. Utruleg godt! Men her har dei faktisk rosiner på pizzaen óg!

Litt blanda meiningar om kenguru-kjøtet, og eg er utruleg dårleg på namn så det får vi ta igjen seinare.

Dei hadde i det minste fin kunst på resturanten.

Sidan bar det heim, og seinare på kvelden var heile gjengen på surfebaren Scubar. Trøyt som eg var holdt eg ikkje ut lengre enn til elleve/tolv, men syntes det var godt prestert etter å ha stått opp halv seks, og deretter vandra heile Sydney rundt!


Some pictures from one of the first days in Sydney.

3 ord

haos95

13.feb.2011 kl.10:16

åå, jeg misunner deg! kos deg masse :-D

theresekristina

13.feb.2011 kl.11:39

Åh, herlig :D

amalie

13.feb.2011 kl.13:04

ser ut som om du har funne deg til rette!!

kos deg møkje!!(!!!!!!!!)

hugleik.

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten