Heimelaga maki-sushi.

Etter ha smakt ein heilt fantastisk maki-sushi i Australia, var det ein skuffelse ikkje finne den p menyen p Norges sushi-resturantar. Prisen var g skuffande iforhald til mengda ein fikk. Difor fann eg ut at det var like greit lage den sjlv. akkurat slik eg ville ha den! At den ikkje ser like fancy ut, det har ingenting sei! For namnamnam!

INGREDIENSAR: For ca 3-4 personar
ca 250 g sushi-ris
2-3 ss ris-eddik
ca 4 ark nori-gress

350 gram rkelaks (ein br selvflgelig bruke salmalaks, men som student kan ein heilt fint bruke rlelaks)
1 pakke hgkvalitet crab-sticks (igjen, helst kokte krabbekjtt av kvalitet, men student-budsjett)
1 1/2 avokado, 2 om ein virkelig er glad i det
1 agurk

1 flaske chili-saus
1 pakke majones

EKSTRA:
soya-saus
wasabi-paste
rulle-matte
spisepinnar
ein skarp og tynn kniv

Obs! Dersom du ikkje har noko av utstyret ovanfor, anbefalar eg berre kjpe eit start-kit. Der er alt du treng av soya-saus, spisepinner, matte, wasabi, ingefr, ris, eddik og nori. D treng du kun innmaten.

FRAMGONGSMTE: Frebuinga fr rulling.
Nr det gjeld risen, er det sikkert tusen mtar gjere det p! Nokon skal skyllast, leggast i vatn i 20 min, og deretter berre trekke i vatn osv! Det kjem heilt an p kva merke du kjper ris fr. Men huskeregel nr ein uansett! Risen skal avkjlast, men for all del ikkje avkjl den i kjleskpet. Dette vil gje ei rar hinne, og den blir seig. Ta deg god tid og lag risen i forkant fr du planlegg rulle maki-betane. Ein eller to timar held. Det er og lurt lage til ei skl med vatn og eddik nr du skal bruke risen. Dette er fordi den er klissete, og det er greit vaske seg litt s den ikkje sett seg s godt fast p fingrane.

Nr det gjeld innmaten, bruker du eigentlig akkurat det du vil. Eg elska kombinasjonen av laks, agurk, avokado, krabbe og chili-majones. Lakes deler du opp i passande strimlar. Avokadoen skjrer du i s tynne lv som du klarer, gjerne 0,5 cm. Agurken skrellar du, slik at du ikkje har skallet inni makien. Deretter deler du den opp i strimlar p ca ein cm. Lenga avhengar av lengda p rullen. Prv deg fram! Crabsticken gjer du ingenting med, og du kan gjerne reikne med ei, ein og ein halv ut ifr lenga p crabsticken.


Ingrediensane delt opp. I bakgrunnen ser du chilimajonesen i ei skl, som ein g kan ta p toppen av kvar bit.

Nr det kjem til chilimajonesen, s kan den gjerne slyfast dersom du ikkje ynskjer makien s sterk! Eg for min del elskar kombinasjonen av chilimajonesen og avokado! Denne lagar du med blande majones og chilisaus i ei skl. Smak til med majones og chilisaus ut ifr kor sterk/mild du vil ha den! Du kan gjerne ha litt vatn oppi ogs, s blir den ikkje s kraftig!

FRAMGONGSMTE: Sjlve rullinga.
Dersom du vil rulle p mest hygenisk vis, vil det vre lurt trekke rulle-matta anten i plastfoilie, eller legge den inni ein brdpose. Dette er fordi det lett blir grisete, og d unngr du at bitar sett seg fast i matta og du m kjpe ny.

Dersom du ynskjer rullar som er passande i munnen rr eg deg til dele nori-graset i to. Del det p langs slik at du fr ein kort rull, men at det er plass til innmat i midten. Eg lagde inside-out rull, og dette krever at du plasserer risen p den rffe sida av nori-gresset. Nr du har fordelt ris jamnt utover heile arket, snur du den ganske enkelt slik at risen vender ned, og den glatte sida av nori-gresset vender opp.



Som de ser er risen svrt klissete, og den festa seg p fingrane og alt anna i hytt og pine! Ha ein klut vedsidan av, slik at du kan trke deg etter kvart.

No nr risen ligg vendt nedover, begynner du plassere innmaten opp den glatte sida av nori-graset. Eg pleier legge ei stripe med chilimajones fyrst, deretter laks, s agurk p sida, avokado opp desse, og crabsticks p toppen. Rekkeflga har virkelig ikkje noko sei!

No kjem den triksige delen; Nr du byrja rulle, pass p at innmaten ikkje sklir utover, og ikkje kjem med i rullen. Dytt gjerne med fingrane, og pass p at den verste delen brettar seg over innmate. Deretter skal dette rullast slk at det blir skyta med den nederste delen. Som de ser p bileta nedanfor fekk ikkje Marte og eg dette til fyrste gongen. Men det er berre ve seg!


Rull nr ein. Skytane har ikkje gtt over kvarandre, og innmaten byrja tyte ut. Dette er heilt ok, men ein m vere litt meir obs nr ein skal ete kvar bete, for det er stor sannynlighet for at biten dett fr kvarandre.

Nr man har ftt endane p nori-gresset sammen, kan ein enten velge rulle med eit fast grep, eller ein kan forme den litt som ein firkant. Press peikefingrane p toppen, og tommelen p sida slik at rullematta formar seg litt. Dette er for presse risen bra saman s den held. Rull s opp rullematta og plasser maki'en p ei skjrefjl. Dersom noko tyt ut p sidene, legg matta p toppen med enden p rullen, og press inn.



Rullen skal henge spass saman at ein kan flytte den fr rullematta, til skjrefjla utan at den dett fr kvarandre.

Om du ynskjer kan du g legge laks og avokado p toppen av rullen. Plasser dei annakvar, litt opp kvarandre. Deretter legg du rullematta p toppen og pressat bestemt! Men hugs p behalde forma p rullen s den ikkje dett ifr kvarandre!



Deretter er det berre byrje dele! Del fyrst p midten, deretter p midten av dei avkutta, og p midten der igjen. Plasser p eit fat, og server!


Marte er stolt etter sin fyrste rull! Du g kan klare det!


Det endelege restultatet. Nokon ser ok ut, nokon ser heilt forferdelig ut! Men hei, dei smakte fantastisk! No er det berre dyppe dei i soyasaus og nyte! Dei held seg og ypperlig til dagen etter om ein plasserar dei i kjpeskpet med plasfolie over. Namnamnam!

Det hyrest kjempevanskelig ut, men det blir berre lettare og lettare! Desse bileta er fr fyrste gongen eg lagde maki sjlv. I etterkant er rullane blitt strre og strre, og dei sitt meir og meir ihop! Det er berre ve, ete, og nyte! Men uansett kva ein gjer, s vil det bli gris i begynnelsen!

Obs! Dersom du treng meir visuell innfring, last ned ein heilt fantastisk app som heiter Teach Me Sushi. Der er fult av ulike oppskrifter, og mange steg for steg bileter! I tillegg til filmar som forklarar og viser kva du skal gjere, og nyttige tips ift. ris og redskap!



After eating the most amazing maki in Australia, I was sad to find out that Norwegian suck at sushi. So I desided to make my own. There is also a hell of an recipe.

4 ord

MARITA GUNDERSEN

26.jan.2012 kl.18:31

Herregud, n fikk jeg vann i munnen :( Det er s godt med maki-sushi :)

sv: Det skjnner jeg veldig godt. Blir nok 4 flotte dager. :)

MARITA GUNDERSEN

26.jan.2012 kl.22:47

sv: Det er godt med penger ja !:) Jeg skal jobbe selv. Men bare lrdag og sndag. Begge er kveldsvakter, s det er igrunn deilig :) God helg til deg ogs.

theresekristina

26.jan.2012 kl.23:29

Sv: Hh, misunnelig! Kass veske?

Eirin Victoria

27.jan.2012 kl.10:09

theresekristina: Alexander Wang Coco Duffle bag i svart :) Elska den! Skal legge ut bilde snart, s du fr sikle litt :)

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten