Pasta Carbonara.

Denne matretten er super-enkel lage, og veldig grei treningsmat d den er full av gode protein! S er det jo eit kjempepluss at den smakar slik som den gjer! I tillegg til at det faktisk er ganske billig (om du finn billig bacon). Dessutan er det ikkje noko rett og feil fasit p dette og man kan ta det man har!

INGREDIENSAR:
- Ca ein neve parmasan-ost, revet
- Ein halv sitron
- 3 eggeplommer (egge-kviten brukast ikkje)
- Litt melk
- Tagaltelle pasta (eller annan pasta etter ynskje)
- Nykverna pepper
- Ca 300g bacon
- Kvitlk

FRAMGANGSMTE:
Kok fyrst opp vatn til pastaen, gjerne med litt salt og olje oppi. Nr vatnet kokar tar du ynskja mengde pasta og heller dette oppi (flg evt oppskrift p din pasta-type).

For sausen raspar du ca ein neve parmasan-ost (s mykje du vil ha), og blandar dette med 3 eggeplommer (ein kan bruke ei eggekvite g). Dette blandast med pepper og litt sitronsaft etter ynskje. For f meir saus kan ein gjerne blande inn litt melk eller flyte! (Alt etter behov, og kva du likar).

Nr det kjem til steiking av baconet, pleier eg altid raspe nokre kvitlks-fedd og frese desse i litt olje. P den mten fr oljen ein kvit-lkssmak som sidan sett seg p baconet. Dette smakar himmelsk! Skjer baconet i terningar, og steik det i kvitlken med olje, og ha p litt pepper. Steik til det nesten er litt sprtt, og ha baconet over i ei skl. Fettet som er igjen kan du gjerne bruke i sausen!

Hell pastavatnet av pastaen nr den er klar, og vend inn eggeblandinga. Det er viktig at dette gjerast nr pastaen er varm, d det er den som "koker" egget!

S er det berre servere, og ta p ekstra parmasan, pepper eller sitron etter ynskje!



My recipe for pasta carbonara. Just take what you have, and make something yummy!

5 ord

theresekristina

09.05.2012 kl.16:51

Nammii :D

Maud Helene

09.05.2012 kl.22:40

Nam! Det er nesten ingenting jeg liker bedre enn gode matoppskrifter.

Regine

10.05.2012 kl.15:35

Mums! Det sg kjempegodt ut - pasta er digg! Her blir det pizza andre dag p rad :D

Jannicke

10.05.2012 kl.22:12

h, det er ddsgodt! Men min pasta carbonara er nok litt mer usunn enn det ;) M jo ha rdlk og champignon i ogs! Og FLTE, ikke melk ;) Hihi. Namnamnam, n fikk jeg lyst p det..

Mira

24.05.2012 kl.08:48

N ble jeg sulten! Elsker carbonara:-)

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten