Pasta Carbonara.

Denne matretten er super-enkel å lage, og veldig grei treningsmat då den er full av gode protein! Så er det jo eit kjempepluss at den smakar slik som den gjer! I tillegg til at det faktisk er ganske billig (om du finn billig bacon). Dessutan er det ikkje noko rett og feil fasit på dette og man kan ta det man har!

INGREDIENSAR:
- Ca ein neve parmasan-ost, revet
- Ein halv sitron
- 3 eggeplommer (egge-kviten brukast ikkje)
- Litt melk
- Tagaltelle pasta (eller annan pasta etter ynskje)
- Nykverna pepper
- Ca 300g bacon
- Kvitløk

FRAMGANGSMÅTE:
Kok fyrst opp vatn til pastaen, gjerne med litt salt og olje oppi. Når vatnet kokar tar du ynskja mengde pasta og heller dette oppi (følg evt oppskrift på din pasta-type).

For sausen raspar du ca ein neve parmasan-ost (så mykje du vil ha), og blandar dette med 3 eggeplommer (ein kan bruke ei eggekvite óg). Dette blandast med pepper og litt sitronsaft etter ynskje.  For å få meir saus kan ein gjerne blande inn litt melk eller fløyte! (Alt etter behov, og kva du likar).

Når det kjem til steiking av baconet, pleier eg altid å raspe nokre kvitløks-fedd og frese desse i litt olje. På den måten får oljen ein kvit-løkssmak som sidan sett seg på baconet. Dette smakar himmelsk! Skjer baconet i terningar, og steik det i kvitløken med olje, og ha på litt pepper. Steik til det nesten er litt sprøtt, og ha baconet over i ei skål. Fettet som er igjen kan du gjerne bruke i sausen!

Hell pastavatnet av pastaen når den er klar, og vend inn eggeblandinga. Det er viktig at dette gjerast når pastaen er varm, då det er den som "koker" egget!

Så er det berre å servere, og ta på ekstra parmasan, pepper eller sitron etter ynskje! My recipe for pasta carbonara. Just take what you have, and make something yummy!
 

5 ord

theresekristina

09.05.2012 kl.16:51

Nammii :D

Maud Helene

09.05.2012 kl.22:40

Nam! Det er nesten ingenting jeg liker bedre enn gode matoppskrifter.

Regine

10.05.2012 kl.15:35

Mums! Det såg kjempegodt ut - pasta er digg! Her blir det pizza andre dag på rad :D

Jannicke

10.05.2012 kl.22:12

Åh, det er dødsgodt! Men min pasta carbonara er nok litt mer usunn enn det ;) Må jo ha rødløk og champignon i også! Og FLØTE, ikke melk ;) Hihi. Namnamnam, nå fikk jeg lyst på det..

Mira

24.05.2012 kl.08:48

NÅ ble jeg sulten! Elsker carbonara:-)

Skriv en ny kommentar

//Eirin Victoria

//Variasjon

//Arkiv

hits Blogglisten